Jak se rodí atentátník

Juraj Cintula, atentátník na Roberta Fica – jedenasedmdesátiletý důchodce a takřka neznámý spisovatel a básník z Levic. Zjevně někdo, kdo sledoval stav společnosti a nebyl s ním nikdy spokojený.

Na youtube měl do včerejška tři videa z roku 2016 kdy se pokoušel zakládat nějaké hnutí „proti násiliu“. Ve stejném roce chválil krajně pravicovou paramilitární skupinu „Slovenskí branci“ za to, že se připravují na obranu proti migrační vlně a v těch videích říká, že Kotleba se buď osvědčí nebo neosvědčí.

Otázka je, jak tyhle věci z roku 2016 jsou relevantní k tomu, co udělal dnes. Snad jen jako ukázka toho, že už tenkrát uvažoval o věcech trochu alternativním způsobem.
Ten úryvek po zatčení, co se dostal na internet – to je těžké selhání slovenské policie (a ta ofocená zpráva o Ficově zdravotním stavu, co koluje twitterem taky).

To, co je na těch starších videích, ukazuje přecitlivělého člověka co bere stav společnosti na svá bedra a pak sklouzne na jednu nebo druhou stranu.

Mimochodem Slovenští branci se prý sami zrušili v roce 2022 a jejich stránka na Facebooku byla hacknutá a je tam teď nějaká pornografie. Hádal bych, že toho Cintulu od té doby zklamal Kotleba i ti branci a nebyla tam nějaká delší milostná aféra. Nejpravděpodobnější je, že jednal ze svého vlastního popudu a z důvodů, že byl až moc ponořen do informačního víru.

S naší výhodou lokálních znalostí můžeme nyní  sledovat, jaké šílené konstrukce vznikají na twitteru.

Na jedné straně: Udělalo to NATO, udělala to Ukrajina, udělal to Soros, udělalo to WHO (kvůli odmítání vakcín), udělali to Židi.

Na druhé straně: Atentátník byl Putinovým spícím agentem (na základě těch Slovenských branců) a Putin tím posílá nějaký vzkaz svým loutkám v EU.

Bohužel to je dnešní prostředí. Když proti tomu nemá někdo dostatečnou odolnost, tak není divu, že mu z toho přeskočí.

Konzervativní noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Konzervativní noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme

200 Kč 500 Kč 1000 Kč